Behandeling en diagnostiek

Diagnostisch onderzoek

Door middel van gestructureerde interviews en met behulp van diverse onderzoeksinstrumenten onderzoek ik de onderliggende ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD, autisme, angsten, depressie. Naast diagnostische beeldvorming adviseer ik ook t.b.v. mogelijke vervolgstappen.

Psycho-educatie

Ik bied psycho educatie bij autisme en ADHD met o.a. de methodes Brain Blocks, Anders & AD(H)D en Kijk mij… autisme.

Behandeling voorbeelden

Ik bied diverse behandelmethoden aan. Hieronder volgen enkele voorbeelden van te gebruiken methoden.

  • EMDR – Jaarlijks maken duizenden  kinderen  in Nederland een schokkende gebeurtenis mee. Het kan variëren van een verkeersongeluk tot mishandeling of incest. Kinderen kunnen moeite hebben om zo’n trauma te verwerken en dat kan leiden tot langdurige klachten. EMDR is ook bij kinderen en eerste-keuze behandeling voor de gevolgen van psychotrauma. Maar wat is EMDR en hoe gaat het in zijn werk? Zie deze korte animatiefilm.

 

Griefelen – is een behandelmethode/speltherapie voor kinderen van 2,5 t/m ongeveer 7 jaar met als doel vaardigheden op het gebied van zelfregulatie (gedrag, emotie en hechting) aanleren zodat kinderen beter de stress van alledag aan kunnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jungle Memory  is een werkgeheugentrainingsprogramma voor kinderen en jongeren die moeite hebben om informatie kort vast te houden en vervolgens te gebruiken in het denkproces. Voor kinderen en jongeren met aandachtsproblemen is deze tevens training geïndiceerd (www.lerendbrein.nl)